1. Αρχική
  2. -
  3. Blog
  4. -
  5. Search Engine Optimization
  6. -
  7. Ανεβείτε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης – SEO

Ανεβείτε ψηλά στις μηχανές αναζήτησης – SEO

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών σας, είναι όπως μπορεί να έχετε ακούσει το SEO. (Search Engine Optimization).

«Κάνω SEO» σημαίνει ότι εφαρμόζω μία σειρά από τεχνικές προκειμένου η ιστοσελίδα μου να εμφανίζεται ψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης ώστε, όταν κάποιος χρήστης κάνει μια αναζήτηση, να εμφανίζεται η δική μου ιστοσελίδα αντί των ανταγωνιστών μου.

Τα κριτήρια είναι αρκετά, και πολλές φορές χρειάζεται κάποιος να έχει τεχνικές γνώσεις για να μπορέσει να ικανοποιήσει τις «απαιτήσεις» των μηχανών αναζήτησης.

Θα ξεκινήσουμε όμως από κάτι απλό που μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας να εφαρμόσει και μπορεί να αρχίσει σιγά-σιγά να βλέπει αποτελέσματα.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε όταν ξεκινάτε να εφαρμόζετε SEO είναι να αποφασίσετε σε ποιες λέξεις – κλειδιά θα βασιστείτε. Αυτές οι λέξεις κλειδιά θα πρέπει να είναι: α) σχετικές με το προϊόν ή την υπηρεσία σας και β) θα πρέπει να δείτε πόσοι χρήστες αναζητούν προϊόντα ή υπηρεσίες με την συγκεκριμένη λέξη κλειδί. Έτσι θα αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε λέξεις που είναι μεν σχετικές με την εταιρεία σας, αλλά οι χρήστες δεν τις χρησιμοποιούν στην αναζήτησή τους. (Το β) μπορείτε εύκολα να το δείτε χρησιμοποιώντας το εργαλείο Keywords Planner, ένα εργαλείο που βρίσκεται μέσα στα Google Ads και χρησιμοποιείται για να ψάξετε και να βρείτε λέξεις που οι χρήστες αναζητούν στο Google, τον όγκο αυτών των αναζητήσεων καθώς και παρόμοιες λέξεις κλειδιά).

Αφού αποφασίσετε για τις λέξεις – κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε (ξεκινήστε με 1-2 βασικές και προσθέστε 4-5 δευτερεύουσας σημασίας) αρχίστε με την βελτιστοποίηση εντός της ιστοσελίδας σας. Ξεκινήστε πηγαίνοντας σε μία προς μία σελίδα και προσθέστε λέξεις κλειδιά και περιγραφές. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μέσα από την διαχείριση της ιστοσελίδας σας αρκετά εύκολα. Οι πλατφόρμες τύπου Joomla – WordPress κλπ, ενδείκνυνται για τέτοιες διαδικασίες .

Θα πρέπει να θυμάστε ότι οι περιγραφές πρέπει να είναι διαφορετικές σε κάθε σελίδα, μιας και κάθε σελίδα έχει διαφορετικό περιεχόμενο. Οι λέξεις κλειδιά μπορεί να είναι ίδιες, αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει μία μικρή διαφοροποίηση. Η «ευφυΐα» των μηχανών αναζήτησης έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που εάν καταλάβουν ότι χρησιμοποιείτε πολλές φορές τις ίδιες λέξεις μέσα σε ένα κείμενο και τις ίδιες περιγραφές προκειμένου να τις «ξεγελάσετε», θα σας «τιμωρήσουν» ρίχνοντας σας, σε χαμηλότερες θέσεις!

Ακολουθούν κ άλλες συμβουλές σχετικά με Search Engine Optimization, Social Media Marketing, Internet Marketing!

Εάν χρειάζεστε βοήθεια είτε με την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας, είμαστε στη διάθεσή σας και μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.

Back to top