1. Αρχική
 2. -
 3. Blog
 4. -
 5. Web Development
 6. -
 7. Πόσο κοστίζει ένα Website;

Πόσο κοστίζει ένα Website;

Ποιοι είναι οι 5 λόγοι που καθορίζουν την αξία ενός Website;

Υπάρχουν 5 πράγματα τα οποία θα πρέπει να έχετε υπόψη σας εάν θέλετε να φτιάξετε ένα website έτσι ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα και να ξέρετε τι να ζητήσετε, τι να αναμένετε και πώς να αξιολογήσετε τις προσφορές που θα φτάσουν στα χέρια σας:

#1: Καταγράψτε τις ανάγκες σας όσο καλύτερα μπορείτε

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταγράψουμε και να γνωρίζουμε τι είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε, όπως επίσης και να καλύπτει τις ανάγκες μας και στο παρόν αλλά και στο άμεσο μέλλον. Ένα συχνό λάθος προς αποφυγή είναι ότι καταγράφουμε τις ανάγκες που έχουμε στο τώρα χωρίς να κοιτάμε τι είναι αυτό που θα ακολουθήσει. Επομένως, οι πληροφορίες του brief που θα δώσουμε στην εταιρεία για την κοστολόγηση της κατασκευής ιστοσελίδας πρέπει να είναι ακριβείς και να απεικονίζουν ακριβώς αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε.

#2: Μάθετε πόσες ώρες χρειάζεται το έργο σας για να ολοκληρωθεί

Θα πρέπει να γίνει εξ’ αρχής ένας σωστός προϋπολογισμός στις ώρες που θα πρέπει να δαπανηθούν για να υλοποιηθεί η κατασκευή της ιστοσελίδας και να είναι ξεκάθαρο στον πελάτη η κοστολόγηση του έργου βάση των ωρών στις οποίες πρόκειται να ολοκληρωθεί το έργο. Κάποιες φορές δεν είναι εφικτή η υλοποίηση του έργου σε συγκεκριμένο αριθμό ωρών, γι’ αυτό υπολογίζεται, από την μεριά των εταιρειών, ένα 30% – 40% ωρών παραπάνω που θα χρειαστεί ένα έργο.

#3: Δεν υπάρχουν “Εννοείται”

Εξίσου σημαντικό είναι να γίνεται πλήρως ξεκάθαρο τι ακριβώς έχουμε στο μυαλό μας όταν αναθέτουμε σε μία εταιρεία την κατασκευή της ιστοσελίδας μας. Τίποτα δεν θεωρείται ότι “εννοείται” εάν δεν έχει καταγραφεί και δεν έχει συμφωνηθεί. Άρα λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση ακόμα και αν κάτι θεωρείται αυτονόητο, πρέπει όλα να βρίσκονται καταγεγραμμένα μέσα στην προσφορά ή σε ένα συμφωνητικό έτσι ώστε κανένας να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

#4: Ξεχωρίστε τις εργασίες / ενέργειες για την υλοποίηση του Website

Ένα Website αποτελείται από πολλές υπό-ενέργειες. Πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζουμε και να έχει συμφωνηθεί ποιες εργασίες ακριβώς περιλαμβάνονται μέσα στο έργο. Μερικές από τις βασικές ενέργειες για την υλοποίηση ενός Website είναι:

 1. Ο σχεδιασμός του Website (Design)
 2. Η υλοποίηση του έργου (Development)
 3. Η καταχώρηση πληροφοριών μέσα στο Website (Data Entry)
 4. Η εκπαίδευση του πελάτη πάνω στο Website (Training)
 5. Η λειτουργικότητα / Οι επεκτάσεις του Website (Website Functionalities)

#5: Βρείτε μία εταιρεία που να σας ταιριάζει σε επίπεδο επικοινωνίας και σε επίπεδα σημασίας

Η εταιρεία που θα συνεργαστείτε θα πρέπει να είναι αυτή με την οποία εσείς νιώθετε ότι έχετε καλή επικοινωνία από την αρχή έως το τέλος της συνεργασίας σας. Επίσης, θα πρέπει να ελέγξετε ότι η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο έχει καλό ιστορικό κατασκευής ιστοσελίδων σε σχέση με τα έργα που έχει υλοποιήσει. Ακόμα, θα πρέπει να γίνει βέβαιο ότι και η διαφημιστική εταιρεία από τη μεριά της θέλει πραγματικά να υλοποιήσει το έργο σας.

Μάθετε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί ή να δείτε το βίντεο στο YouTube:

Back to top