1. Αρχική
  2. -
  3. Blog
  4. -
  5. General Business & Consulting
  6. -
  7. 4+1 συμβουλές για μετάβαση από την φυσική στη Digital παρουσία [Video]

4+1 συμβουλές για μετάβαση από την φυσική στη Digital παρουσία [Video]

Πώς να ξεκινήσω την online επιχείρηση μου;

Είτε θέλουμε να προχωρήσουμε με την κατασκευή Website και E-shop, είτε θέλουμε να στήσουμε γενικότερα όλη την ηλεκτρονική μας παρουσία, πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας και να ακολουθούμε κάποια βήματα έτσι ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί όχι μόνο ομαλότερα αλλά και με επιτυχία.

1η συμβουλή: Φροντίστε την εικόνα σας

Πρέπει να φροντίστε έτσι ώστε να έχετε όλα τα βασικά υλικά που αφορούν στο κομμάτι του marketing για να λειτουργήσει η επιχείρηση σας, όπως π.χ ένα λογότυπο, μία εταιρική ταυτότητα, το όραμα και ο σκοπός της επιχείρησης

2η συμβουλή: Ξεκινήστε με απλά εργαλεία

Προτού εμβαθύνετε με την κατασκευή του E-shop, του Website ή με το εταιρικό λογισμικό σας, ξεκινήστε να δουλεύετε με κάτι απλό όπως π.χ με ένα φύλλο excel. Κι αυτό γιατί όταν μιλάμε για μία καινούρια επιχείρηση που μόλις έχει αρχίσει να κάνει τα βήματα της, είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζετε τις πραγματικές της ανάγκες πριν ξεκινήσετε να δουλεύετε.

3η συμβουλή: Να είστε ρεαλιστές

Πάρα πολλές φορές όταν ξεκινάμε μία επιχείρηση κάνουμε πλάνα για το μέλλον που όμως δεν συνάδουν με την πραγματικότητα όπως π.χ «Θέλω το e-shop μου να κάνει το τάδε και να έχει εκείνη την λειτουργία που θα κάνει το τάδε και θα έχω και εκείνο το λογισμικό για να εκτελώ αυτόματα την τάδε λειτουργία κτλ κτλ». Όλα αυτά είναι πάρα πολύ ωραία αλλά, δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν από την πρώτη μέρα λειτουργίας της επιχείρησης. Άρα, πρέπει να έχουμε ένα ρεαλιστικό πλάνο για όλες τις ενέργειες που θα δώσουμε σε ένα Digital Agency για να μας υλοποιήσει και οι οποίες θα πρέπει να αφορούν το παρόν και το άμεσο μέλλον.

4η συμβουλή: Κάντε πολλά ραντεβού

Κάντε πολλά ραντεβού με εταιρείες που κατασκευάζουν Websites, E-shops, λογισμικά και ό,τι άλλο χρειάζεστε για να μπορέσετε να μεταφέρετε με ένα σωστά δομημένο brief τις καταγεγραμμένες ανάγκες σας. Μιλήστε για το τι θέλετε να δημιουργήσετε, ποιο θα ήταν το ιδανικό σενάριο, ποιες ανάγκες πρέπει να καλυφθούν κτλ κτλ. Όσο πιο συγκεκριμένος ο σκοπός σας, τόσο πιο επιτεύξιμος.

5η συμβουλή: Ελέγξτε τις δαπάνες

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην προβαίνετε σε άσκοπες δαπάνες και να ελέγχετε τακτικά τα οικονομικά σας όταν ξεκινάτε. Ξεκινήστε με το αρχικό σας budget για την μετάβαση στη Digital παρουσία σας και κάνοντας ένα βήμα τη φορά, αλλά σκεπτόμενοι όπως είπαμε και το άμεσο μέλλον, διαχειριστείτε τα οικονομικά σας για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως. Δείτε τις δικές σας ανάγκες και να είστε σίγουροι για τον σκοπό σας προτού επενδύσετε τα χρήματα σας.

Δείτε πολλά περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί ή δείτε το βίντεο στο YouTube:

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή να επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε!

Back to top